Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

La Concejalía de Sanidad y Consumo, a través del Programa de Envejecimiento Activo y Saludable quiere colaborar en la difusión y la promoción de unos hábitos alimenticios saludables. Para ello, ha organizado unas jornadas de salud que incluyen una exposición “COCINAR DE FORMA SALUDABLE Y EQUILIBRADA EN LA ETAPA ADULTA”. Las jornadas se llevarán a cabo de forma teórico-práctica mañana, desde las 9:30 horas, en el hogar de mayores de Navalmoral.

A las 10:15 horas tendrá lugar la inauguración de la mano de Techi García, concejala del área. Después comenzará la sesión sobre cómo cocinar de forma saludable. Los y las participantes conocerán la importancia de la alimentación en la prevención y tratamiento de la hipertensión, diabetes y colesterol; la prevención y el control de estas patologías a través de la alimentación y los alimentos que deben estar presentes de forma periódica en la edad adulta. También conocerán cómo hacer un menú adecuado, y la nutriciosnista Noelia del Monte Matías, encargada de impartir la sesión, se encargará de resolver todas las dudas de los y las asistentes. 

Consulte toda la información sobre la jornada

 

10:15H INAUGURACIÓN DE LAS JORNADAS. Dª Teresa Nuria García Ramos. Concejala de Sanidad y Consumo. Excmo. Ayuntamiento de Navalmoral de la Mata. 
 
 
10:30H.Desarrollo de la sesión “cocinar de forma saludable y equilibrada en la hipertensión, diabetes y colesterol”. Contenidos: ? “La importancia de la alimentación en la prevención y tratamiento de la hipertensión, diabetes y colesterol”. ?  Prevención y control de estas patologías a través de la alimentación. ? Alimentos que deben estar presentes de forma periódica en la edad adulta. 
 
 
                                                                                                                                     Ayuntamiento de Navalmoral de la Mata 
 
 
Plaza de España, 1. · Teléfono: 927-53 01 04 · Fax: 927-53 53 60 · 10300 Navalmoral de la Mata (Cáceres) 
 
? Cómo hacer un menú adecuado en la etapa adulta. ? Consejos nutricionales. ? Ruegos y preguntas. 
Impartido por: Noelia del Monte de Matías. Nutricionista. 12:00h Clausura.